Kosta 275 år

 

Länge leve Kosta!

Kosta glasbruk har en obruten tradition av manuell tillverkning sedan 1742 och än glöder det i hyttan. Denna 275-årsutställning uppmärksammar både glaset, bruket och människorna. Här kan man följa den långa vägen från skiss till färdigt glas och se mångfalden av produkter från snapsglas till unika skulpturer. Utan kreativa konstnärer och skickliga glasarbetare hade glasbruket inte funnits kvar. Tack vare dem har Kostaglaset blivit en viktig del av det svenska kulturarvet.

 

13 reaktioner till “Kosta 275 år

   1. Jag tycker du lyckades bra med dina foton och jätteroligt att vi får se ska snart ta mig en tur till Gustavsberg där ligger porslinsfabriken och kosta boda har ett lager med försäljning där.. får se hur länge jag får ladda upp bilder här på wp innan utrymmet tar slut.. Jag har ju blivit en nybörjare på den punkten nu efter sju år här.. ge Minton en puss på nosen …

    Gilla

 1. Nej, det är verkligen inte lätt att ta bilder på saker i ljussatta montrar, men du lyckades, jättesnygga bilder på vackra glasföremål.

  Gilla

  1. Då tycker jag ni skall åka dit och titta. Utställningen pågår ca 2 år och är väldigt sevärd. Kosta Boda hotell med Glasbaren, olika evenemang, glaskonsten och de specialdesignade rummen är fantastiskt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s