Slända

När solen tittade fram i går upptäckte jag en slända på staketet. Det har varit väldigt lite insekter och fjärilar i år.

 

13 reaktioner till “Slända

 1. Fina bilder på sländan! Här har också varit betydlig mindre med insekter än vanligt … inga flugor, inga getingar, inga myggor, mindre med fjärilar och humlor – och nästan inga sländor heller. Känns lite konstigt.
  Ha en ny bra vecka!
  Kramar till er!

  Gillad av 1 person

 2. Oh, lyckost! Den ville visst visa upp sig och du fick fina bilder av den. Jag har inte lyckats fota någon i år, utom på avstånd. Vissa insekter har det varit ont om, som getingar och mygg, tack och lov, men fjärilar har det funnits massor av hos oss.
  Kramar till er!

  Gillad av 2 personer

 3. Så fint att den kom på besök äntligen, snart är väl dess saga all. Jag såg en igår som betedde sig mycket märkligt, ute på asfalterade vägen, den flög väldigt lågt och nästan kraschlandade på asfalten för att i sista stund få upp kroppen i luften och så flög den en kort bit och sedan likadant igen, undrar om inte dess livscykel var på upphällande, eller så var den väldigt trött. Jag har sett mycket fjärilar men mindre mygg än vanligt och inte en endaste nyckelpiga! Och de är ju jätteviktiga i naturen, äter alla möjliga skadedjur…
  Onsdagskram från pörtet

  Gillad av 2 personer

 4. Håller med dig har sett väldigt lite insekter också och framför allt nästan inga bin eller getingar heller, har räddat en enda geting med min insektsfångare i år istället för tio femton stycken och jag har inte heller haft några flugor inne.. Har undrat lite varför och nu kom jag och tänka på det igen 🤔 du fick i alla fall fina bilder här.. 👍🤗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s